Yaşam

Buharda sebze salatası tarifi, nasıl yapılır?

Buharla pişirilmiş sebzeler; Sebzelerin besin değerini ve aromasını kaybetmeden vitamin ve mineralleri koruyarak yapılan en sağlıklı pişirme tekniğidir. Buharda haşlanan sebzeleri ocaktan aldıktan sonra buzlu suya koyarak şoklamak da çok sağlıklı. Bu sayede haşlanmış sebzeler bekleme süresi boyunca besin değerlerini koruyacak ve renklerini kaybetmeyecektir. Sağlıklı olmasının yanı sıra hızlı ve oldukça kolay bir tekniktir.

Farklı ve lezzetli salata arayanlara, sağlıklı beslenenlere ya da diyet yapanlara fikir vermesi için en sağlıklı buharda haşlanmış salata tanımını aradık.

İşte yemek masrafını kaybetmeden sofralarımıza gelen, sebze sevmeyenlere bile sebze sevdirecek tarif. En lezzetli ve hafif buharda pişirilmiş sebze salatası tarifi…

BUHARLI HAŞLANMIŞ SIFIR SALATA TARİFİ

4 KİŞİ İÇİN / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

Malzemeler;

  • 250 gram brokoli,
  • 250 gram karnabahar,
  • 1 havuç

Sosu için:

  • ½ çay kaşığı haşlanmış sebze suyu,
  • 3 diş ezilmiş sarımsak,
  • ½ limon suyu,
  • 1 çay kaşığı sirke (isteğe bağlı),
  • Tuz biber
  • Zeytin yağı

Yapılışı:

  • Karnabahar ve brokoliyi çok küçük olmayacak şekilde kesin.
  • Havuçları bir cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
  • Buharla haşlamak için süzgeci olan bir tencereye alıp altına süzgece değmeyecek kadar su koyup kaynama noktasına getirin.
  • Su kaynamaya başlayınca sebzeleri havuçlar dibe gelecek şekilde süzgece alın ve kapağını kapatarak buharda haşlayın.
  • Karnabahar ve brokoli 9-10 dakikada, havuçlar ise yaklaşık 15 dakikada yumuşayıp pişecek o yüzden kontrollü bir şekilde haşladığınızdan emin olun. Aşırı pişmiş sebzeler çok yumuşak olur ve parçalanır.
  • Sebzeleri ocaktan alın ve buzlu suya daldırarak şoklayın. Ardından sebzeleri geniş bir kaba alın.
  • Sebzeler kenarda beklerken sos kaplarını küçük bir kavanoza koyun, baharatlarını damak zevkinize göre ayarlayın ve kapağını kapatın.
  • Kalın bir sos oluşturmak için kavanozu hızla sallayın.
  • Hazırladığınız sos ile haşlanmış sebzeleri birleştirip ezmeden karıştırın.

Ve işte buharda pişmiş sebze salatanız hazır. Servis kasesine alıp üzerini ceviz veya mısırla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

ulashaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Anadolu Escort
Basınköy Escort
Süleymaniye Escort
Ormanlı Escort
Gümüşdere Escort
Fevzi Çakmak Escort
İstasyon Escort
Pirinççi Escort
Şahintepe Escort
Riva Escort
Kandilli Escort
Dumlupınar Escort
Kızılca Escort
Beyazıt Escort
Örnek Escort
Burgazada Escort
Ambarlı Escort
Topağacı Escort
Maslak Escort
Talatpaşa Escort
Fatih Escort
Seymen Escort
Altınşehir Escort
Hekimbaşı Escort
Etiler Escort
Aydıntepe Escort
Alibey Escort
Cumhuriyet Escort
Yenimahalle Escort
Hüseyinli Escort
Belgrat Escort
Sanayi Escort
İdealtepe Escort
Ahmediye Escort
Şile Escort
Elbasan Escort
Aksaray Escort
Cumhuriyet Escort
Ağaçlı Escort
Muratreis Escort
Sazlıbosna Escort
Cumhuriyet Escort
Zafer Escort
Kirazlıtepe Escort